2015-12-15–Costa Rica

Tiden går fort när man har roligt. Kändes som att det var igår som mitt senaste blogginlägg publicerades. Jag har alltså klarat av Costa Rica. Just nu är jag på ett hostel i Panama City och kom hit tidigt igår. 
Den Costa Ricanska västkusten var mycket härlig. I Jaco, där jag stannade två nätter, fanns det mycket långa stränder intill turkost hav. Staden kryllar av amerikaner, varav många flyttat dit efter pensionen. Staden kändes lite väl turistig för mig och de flesta yngre var surfare som kommit endast för de stora vågornas skull.
Resan fortsatte sedan med buss söderut till ett av de mest kända platserna i Costa Rica, Manuel Antonio. Manuel Antonio är känt för sina stränder samt för nationalparken. Jag stannade i Manuel Antonio i två nätter och hann besöka nationalparken en av dagarna. I nationalparken såg jag, förutom tjocka amerikanska turister även vilda apflockar, krokodiler, sköldpaddor, många sorters ödlor och en mängd häftiga djur jag inte kan namnet på. Vädret i både Manuel Antonio och i Jaco var väldigt varmt, 30 grader plus så mycket tid fick även spenderas i nörhet till havet.
Tanken var sen att ta mig till San Jose för att direkt hoppa på en 16 timmars tur till Panama City, men bussen var full både i Lördags och Söndags så jag fick stanna två nätter i San Jose innan jag igår, på Måndagen, hoppade på en lång resa till Panama City. 16 timmar låter mycket men det gick snabbt eftersom det var en nattbuss. 
Panama City känns lite som Sydafrika. Inte för att jag varit i Sydafrika eller vet hur det känns där, men jag kan tänka mig att det känns lite som här. Ett varmt, fuktigt land med en rik huvudstad fullproppad med skyskrapor i en region där många länder är mer fattiga. Jag har nu 19 av de 43 totala timmarna kvar i Panama City innan jag i natt klockan 03:08 tar flyget tillbaka till Florida där jag har några nätter innan jag flyger tillbaka till Sverige till jul.