2015-12-02–Las Vegas

Många jag träffat under resans gång hade redan besökt Las Vegas. De ord som jag har hört om staden är ord som ”överdrivet”, ”överskattat” och att en natt egentligen räcker.  Jag hade trots allt jag hört bokat fyra nätter i Las Vegas innan jag tänkt resa vidare. Men Las Vegas var någonting helt annorlunda för mig. Under sena tonåren när jag spelade mycket poker drömde jag mig bort hit ofta och jag tror att dessa drömmar återuppstod och förverkligades när jag insåg att jag var här. Fyra nätter räckte inte. Inte heller de tre extra nätterna som jag bokat. Det blev totalt åtta nätter i staden innan jag tvingar mig själv att åka vidare för att inte bli fast på livstid.

Las Vegas är en stad där jag såg mycket lycka. Alla som åker till dit åker på semester och är glada. Inga stressade kontorsnissar som i andra städer, allt byggt för turister. Även om mycket är dyrt i staden finns det alltid billiga alternativ om man gräver lite. Jag bodde i slutet på ett hostel för $13 per natt, och då är det inklusive frukost. Spartanskt? -Absolut! Men jag behöver inte mer än så. Las Vegas, vi kanske redan syns i Februari?

Nu sitter jag på flygplatsen i Houston, Texas och väntar på nästa flyg som tar mig till San José, Costa Rica. Vad som händer där är inte mer bestämt än två nätter i huvudstaden. Jag har sedan bokat flyg från Panama City tillbaka till Miami om ungefär två veckor. Så ett besök i Panama på vägen är också bestämt.

/JJ