2015-11-23–Los Angeles

Los Angeles – Las Vegas. Sitter nu på bussen som tar mig tillbaka till Nevada efter tre nätter i Los Angeles. Jag bodde under tiden i LA på ett hostel precis vid Hollywood Boulevard som hade ett bra läge men rätt tråkigt annars. Jag delade rum med tre kaxiga killar från Nya Zeeland som kom hem på morgonen när jag vaknade och sen sov de hela dagen. Pratade lustigt gjorde de också, mycket konstig dialekt.. Men men.

Det tråkiga med LA är att det är en sådan utspridd stad. Till skillnad mot San Francisco och Miami som hade ett område där mycket av sevärdigheterna fanns så var det väldigt utspritt i Los Angeles, och det tar timmar att ta sig till andra ändan. Av den anledningen skulle det behövs väldigt lång tid att lära sig känna staden på riktigt, betydligt mer än 3 nätter. Jag fick helt enkelt göra det bästa av mina dagar och hann bland annat bestiga Mount Hollywood och därifrån få en mäktig utsikt över staden och den legendariska Hollywoodskylten. Jag tog även en uppskattad guidad tour genom Hollywood där vi såg inspelningsplatser för många filmer och även många stora kändisars lyxhus på nära håll, bland annat Tom Cruise, Katy Perry, Clint Eastwood, Bruna Mars och huset där Michael Jackson dog. Häftigt att komma såpass nära.

Los Angeles kan lätt beskrivas som en stad som är tråkig att vara själv i. För den bästa upplevelsen i LA borde man vara flera stycken, ha en bil och mycket pengar. För det var dyrt. Väldigt dyrt ibland. Tre dagar räcker för den här gången, men jag återkommer när jag har råd att köpa mig ett hus där.

Nu närmast: ~4 nätter i Las Vegas för att finansiera resan. Ni hittar mig vid pokerborden.

/JJ