2015-11-11–Miami Beach

Varmt, väldigt varmt. Inte för varmt, men väldigt varmt. Det var min första tanke när jag lämnade boendet vid flygplatsen imorse. 30 grader och sol såhär tidigt? Tydligen en av de kallare månaderna på året dessutom. Klockan är 10 och efter en riktigt fet, sockerrik amerikansk frukost var det dags att röra sig vidare. Efter gång, tåg, buss och ännu mer gång hamnade jag tre mil söderut, i Floridas hjärta, Miami Beach. Här kryllar det av dyra showoff-bilar, proppfulla restauranger och ännu mer proppfulla stränder. Jag har anlänt till mitt nya hostel där jag kommer spendera minst tre och max 42 nätter. Boendets läge är fantastiskt med restauranger och strand inom ett svagt stenkast. Jag delar ett sexbäddsrum här med fyra andra personer. Vissa lustigare än andra. Jag har även hunnit introducera mig till hostelets mycket älskvärda granne, Five Guys Burgers, som har underbara hamburgare. De lär uppskatta att jag bor i närheten.

Solen passerar rätt snabbt här och har redan börjat falla bakom de enorma palmbladen och vita höghusen (klockan är halv sex lokal tid). Imorgon åker jag tillbaka till Fort Lauderdale, där jag spenderade första natten, för en snabbvisit hos släktingarna Tobbe, Kicki och Peter som flyger tillbaka till Stockholm under kvällen. 

Skickar även med lite bilder jag tagit under dagen:

image

image

image

image

/JJ