2015-11-10 — Fort Lauderdale/Utresa

För 18 timmar och 44 minuter sedan (09:00) hoppade jag på ett tåg från Linköping som tog mig till Copenhagen International Airport, även kallad Kastrup. Det moderna Norwegianplanet förde mig sedan till en av de soligaste delarna i USA, och trots att klockan närmade sig midnatt när jag klev ut från flygplatsen var temperaturen högre än många svenska sommardagar. För en vecka sedan hade jag ingen aning om att jag skulle befinna mig i Florida vid den här tidpunkten. Spontant? -Ja. Det är i vilket fall den sortens resa jag vill ha, kunna känna mig fram och se vilka ställen som passar och lockar mig mest istället för en noggrann planering i förväg. För, hur ska jag kunna veta var i USA jag trivs bäst genom beslut fattade på en annan kontinent? Visst har jag en resplan i huvudet, jag vet var jag vill och vad jag vill se, men samtidigt vill jag inte binda upp mig. Det enda som är bestämt är flyget hem om sex veckor, tills dess är jag fri, helt fri.
Resan gick i vilket fall felfritt och jag anlände precis till boendet som ligger intill flygplatsen. Imorgon tar jag mig till Miami där jag kommer spendera de närmaste dagarna innan turerna västerut börjar. Let´s do this, 42 dagar kvar.
/JJ